niedziela, 11 sierpnia 2013

Roladki z kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową

Otrzymałam paczkę produktów do przetestowania. W paczce znalazły się między innymi produkty firmy BackMit, Kresto oraz olej rzepakowy Rapso. Dzisiaj chcę Wam zaproponować pyszne roladki z dodatkiem żurawiny Kresto, fasolki szparagowej smażonych na oleju rzepakowym Rapso.




Składniki:
  • 3 szt piersi z kurczaka mniejsze
  • 50 g fasolka szparagowa zielona
  • żurawina Kresto
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • mąka do obtoczenia
  • olej do smażenia Rapso
Przygotowanie:

Fasolkę szparagową ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, wyjąć z wody i ostudzić. Piersi oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić z każdej strony,  posolić, popieprzyć a stronę wewnętrzną roladki oprószyć słodką papryką. Ułożyć zielone fasolki i żurawinę suszoną. Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami. Obtoczyć roladki w mące i smażyć na złoto z wszystkich stron na oleju. 


(Warzywa strączkowe-edycja letnia 2013

11 komentarzy:

  1. pyszne :) wiesz że robiłam ostatnio takie roladki z indyka i żółtej fasolki :) jeszcze czekają na publikację :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygladaja slicznie! Zawsze mnie zastanawia jak to ludzie robia ze im takie piekne roladki wychodza!:) Moje zawsze sie jakos rozchodza na boki, nie chca ladnie zwinac itp. itd. Twoje wygladaja przeslicznie apetycznie!:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, u mnie też nie zawsze wszystkie jak malowane, ale pomagam sobie wykałaczkami.

      Usuń
  3. często przygotowuje roladki z żurawiną ale jeszcze z fasolką szparagową nie próbowałam:) wyglądają pięknie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje, teraz jeszcze fasolka jest więc zachęcam do wypróbowania mojego pomysłu.

      Usuń
  4. nie pomyślałabym nigdy żeby połączyć fasolkę i żurawina, świetny pomysł :) a jak sie łądnie prezentują

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jak smakują to się dowiesz jak zrobisz. Zrób bo smakują wyśmienicie.:)

      Usuń