.

poniedziałek, 3 marca 2014

Kanapka na wiosnę

Wraz  z nadchodzącą wiosną mamy coraz większy wybór w sklepach w nowalijkach. Możemy je wykorzystać między innymi do zrobienia pysznych kanapek, sałatek i surówek. Ja dzięki Zakładom Mięsnym Nove mogłam do kanapek również wykorzystać smaczną i zdrową bo bez sztucznych dodatków szynkę zrazową. Szynka jest bardzo dobrej jakości, świeża, aromatyczna i krucha. Bez obaw mogłam podać ją dziecku.



Składniki:
  •  bułki
  • masło do smarowania
  • mix sałat
  • żółty ser
  • szynka zrazowa Nove-Natura
  • rzodkiewki
Przygotowanie:
 Bułki przekroić, posmarować masłem. Układać na dolnej części bułki w dowolnej kolejności zieloną sałatę, żółty ser, szynkę zrazową, plasterki rzodkiewki. Zakończyć zieloną sałatą i przykryć drugą połówką bułki.W wersji bardziej kalorycznej możemy dodać sos czosnkowy, ketchup lub majonez. Ja wybrałam wersję bardziej lajt bez sosów.


Wyroby które otrzymałam z linii Nove -Natura nie zawierają:
glutenu
fosforanów
glutaminianu sodu
sztucznych przeciwutleniaczy
sztucznych konserwantów
oraz żadnych składników zaczynających się na E.


A oto jakie produkty możemy kupić z tej linii:

kiełbasa długa bez E
kiełbasa krótka bez E
parówki bez E
szynka zrazowa z tłuszczem
szynka zrazowa
schab bez E
krakowska bez E


O zakładach mięsnych "Nove" możecie poczytać tutaj.
Przepisy i pomysły na wykorzystanie produktów z linii Nove-Natura znajdziecie na Fan Page'u tutaj.





Co do kanapki?

13 komentarzy:

  1. wspaniała taka wiosenna kanapka, pycha

    OdpowiedzUsuń
  2. Kanapka imponująca i tak pięknie wygląda. Wiosennie. Z taką szynką pewnie smakuje jeszcze lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeszcze nie próbowałam takiej szyneczki, ale wygląda zachęcająco :-)
    www.kuchniaipodroze.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Cała wiosna w jednej kanapce :) pychaaa!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo smakowita ta kanapka.Najbardziej na śniadanie lubię tego typu kanapki.

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetna, wiosenna kanapka :) Mniam!
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. ooo mniami! jak ja uwielbiam takie kanapki ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. wiosna na talerzu:) to lubimy:D

    OdpowiedzUsuń
  9. Kanapka pierwsza klasa :) Na pewno bardzo pożywna i zdrowa :)

    OdpowiedzUsuń
  10. idzie wiosna! uwielbiam takie kanapki, choć muszę kombinować z pieczywem bezglutenowym...:(
    p.s. dobrze wiedzieć, że są wędliny, które można spokojnie zjeść i nie bać się chemii...

    OdpowiedzUsuń
  11. Pysznie wygląda ta kanapka;)) Tak wiosennie!

    OdpowiedzUsuń