.

wtorek, 23 czerwca 2015

Płatki jaglane i amarantus z musem truskawkowym

To świetna propozycja na śniadanie. Zarówno jest smaczna jak i zdrowa. A co najważniejsze zawiera bardzo dużo cennych minerałów i witamin. Od takich posiłków na prawdę warto rozpoczynać dzień.



Składniki:
  • 1 szkl mleka
  • 3 łyżki płatków jaglanych Ale-raj
  • 1 łyżka amarantusa ekspandowanego Ale-raj
  • 1-2 łyżki cukru trzcinowego
  • 100 g truskawek
  • płatki migdałów 
Przygotowanie:
Mleko zagotować wsypać płatki jaglane, amarantus i gotować około 3-4 minuty. Zdjąć z ognia posłodzić cukrem trzcinowym i wymieszać. Przełożyć do szklanki, miseczki lub słoiczka. Truskawki umyć, obrać z szypułek i zmiksować na mus. Polać na wierzchu i posypać płatkami migdałów. Spożywać na ciepło lub zimno.


5 komentarzy:

  1. Super deserek :) Pyszny no i sycący.

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha! Na deserek i śniadanie :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń