niedziela, 8 maja 2016

Kuskus z warzywami

To naprawdę pyszna i szybka w przygotowaniu sałatka. Wystarczy zalać kuskus dodać ulubione warzywa i mamy świetny dodatek do obiadu. Sałatkę można jeść również samą. W smaku przypomina sałatkę makaronową.

Do zdjęć użyłam deski Spod Hebelka.


Składniki:
Przygotowanie:
Kaszę kuskus zalać osolonym wrzątkiem 1 cm ponad kaszę. Po około 5 minutach wymieszać i pozostawić do ostudzenia. W tym czasie ugotować do miękkości zielony groszek i ostudzić. Do zimnej kaszy dodać zimny groszek, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i ogórka. Doprawić do smaku. Przed podaniem polać lekko oliwą z oliwek. 


1 komentarz:

  1. w końcu mam wszystkie składniki i nie musze lecieć po nic do sklepu :)))

    OdpowiedzUsuń