.

czwartek, 30 listopada 2017

Nalewka świąteczna-bożonarodzeniowa

Jak wiadomo święta to czas biesiadowania z rodziną i zajadania się smakołykami. Po obfitych posiłkach polecam po kieliszku świątecznej nalewki. Nalewkę należy przygotować kilka tygodni wcześniej by smaki i aromaty zdążyły się przegryźć. 




 Składniki:
Przygotowanie:
Pomarańczę umyć, sparzyć, pokroić w 0,5 cm plastry i pokroić na cztery. Wszystkie składniki włożyć do słoika. Wlać wódkę i mieszać do rozpuszczenia się miodu. Słoik zakręcić, odstawić w chłodne i ciemne miejsce.
Przed samymi świętami nalewkę zlać do ozdobnej karafki lub  butelki.
W wersji mocniejszej wlać jeszcze około 100-150 ml spirytusu.



Przepis  Madame Edith

2 komentarze: