.

poniedziałek, 7 maja 2018

Czekoladowy pudding z chia z wiśniami

Te drobne nasionka są bardzo pyszne i zdrowe.W krótkim czasie można wyczarować z nich pyszne deserki z dodatkiem ulubionych owoców a także dodawać je do koktajli lub przetworów. Na blogu znajdziecie min warstwowy deser, owsianka z chia, budyń z brzoskwiniami a także dżem morelowy.


Składniki:
Przygotowanie:
Do mleka wlać sok z pomarańczy, syrop z agawy, wsypać kakao zmiksować a następnie wsypać nasiona chia dokładnie wymieszać i odstawić na około 3-4 godziny by nasiona napęczniały. W tym czasie gdy nasiona pęcznieją należy je 3-4 razy przemieszać. Po tym czasie rozkładamy powstały budyń równomiernie do szklanych naczyń lub szklanek i na wierzch dajemy warstwę wiśni deserowych.


5 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie. Będę musiała spróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam! Wygląda obłędnie! Uwielbiam takie desery! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super opcja na czekoladowy puding !

    OdpowiedzUsuń