tag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post4530156655202949697..comments2024-03-07T14:10:47.773+01:00Comments on Ala piecze i gotuje: Ciasto ucierane z rabarbaremAla piecze i gotujehttp://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-59054310471063816162017-01-27T19:39:27.636+01:002017-01-27T19:39:27.636+01:00Wiesz co dobre. Ja tez bardzo lubię to ciasto. Jes...Wiesz co dobre. Ja tez bardzo lubię to ciasto. Jest smaczne z różnymi owocami. Ale jabłka i orzechy to super pomysł.Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-81059793365087966982017-01-27T18:38:42.710+01:002017-01-27T18:38:42.710+01:00Znowu robie to ciasto tylko trochę zmodyfikowane z...Znowu robie to ciasto tylko trochę zmodyfikowane zamiast rabarbaru daję jabłka pokrojone w kostkę i pół szklanki orzechów zblendowanych i półtora szklanki mąki pycha :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16321567946961779360noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-24055185864459988182016-09-16T19:45:10.668+02:002016-09-16T19:45:10.668+02:00Ciasto się piecze ale mi wyszło za gęste musiałam ...Ciasto się piecze ale mi wyszło za gęste musiałam dolać mleka. Czy ktoś też tak miałAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-78505011128257756062016-08-06T12:07:22.576+02:002016-08-06T12:07:22.576+02:00Świetny przepis a ciasto niebo w gębie. ... dzięku...Świetny przepis a ciasto niebo w gębie. ... dziękuję 😘Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-87940645881857555402016-07-10T21:03:43.184+02:002016-07-10T21:03:43.184+02:00Ciasto zazwyczaj zawsze opadnie. Jeśli było dobrze...Ciasto zazwyczaj zawsze opadnie. Jeśli było dobrze wypieczone bez zakalca to myślę że nie ma powodu do niepokoju.Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-69833147357845186522016-07-10T20:34:18.793+02:002016-07-10T20:34:18.793+02:00Ciasto bardzo pyszne.....tylko nie wiem czy cos źl...Ciasto bardzo pyszne.....tylko nie wiem czy cos źle zrobiłam, upieczone ciasto było bardzo wysokie jednak po wyjęciu opadło:( dlaczego ! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11438578825658268139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-54643506602897087232016-07-08T21:44:26.930+02:002016-07-08T21:44:26.930+02:00Pyszne!Polecam!Pyszne!Polecam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-55677686109743033082016-07-08T21:43:12.531+02:002016-07-08T21:43:12.531+02:00Pyszne!Robilam juz 2 razy i na pewno nie ostatni.Pyszne!Robilam juz 2 razy i na pewno nie ostatni.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-21995358760720321302016-05-24T08:28:55.648+02:002016-05-24T08:28:55.648+02:00Z kruszonka na pewno jest smaczne. Też czasami rob...Z kruszonka na pewno jest smaczne. Też czasami robię w takiej wersji. Cieszę się, że ciasto smakuje.Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-55101939863163620712016-05-23T13:54:57.573+02:002016-05-23T13:54:57.573+02:00Cudowne! Cała rodzina się zajada :) Chociaż ja rob...Cudowne! Cała rodzina się zajada :) Chociaż ja robiłam z kruszonką, która jeszcze dodaje smaczku :))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16542424768942157832noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-18693337528124808122016-05-14T18:13:02.205+02:002016-05-14T18:13:02.205+02:00To prawda po upieczeniu można oprószyć cukrem pudr...To prawda po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem. Następnym razem może też zmniejszę ilość. :) Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-46315599694465300902016-05-14T15:43:48.799+02:002016-05-14T15:43:48.799+02:00Pyszne ciasto, do tego bardzo szybkie i łatwe w wy...Pyszne ciasto, do tego bardzo szybkie i łatwe w wykonaniu. Sugerując się komentarzami dodałam 1 szkl. cukru. 1,5 to jak dla mnie zdecydowanie za dużo. Gdyby rabarbar był bardzo kwaśna można go przecież posypać po upieczeniu cukrem pudrem, co będzie ładnie wyglądać. <br /><br />Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/10542866548144933887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-57899043189706795702015-06-14T14:25:49.471+02:002015-06-14T14:25:49.471+02:00Bardzo się cieszę. :) Pozdrawiam i życzę smacznego...Bardzo się cieszę. :) Pozdrawiam i życzę smacznego.Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-5893614544155480992015-06-14T12:49:11.792+02:002015-06-14T12:49:11.792+02:00... upieklam , spróbowałam i... tak jak wygląda do...... upieklam , spróbowałam i... tak jak wygląda dokładnie tak smakuje... Pyszności ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-81169990172623402372015-05-28T15:45:28.595+02:002015-05-28T15:45:28.595+02:00Rewelacyjny przepis ! Prosty, szybki a przede wszy...Rewelacyjny przepis ! Prosty, szybki a przede wszystkim wspaniale smakuje. Dałam aromat waniliowy i mniej cukru do ciasta bo wolę mniej słodkie ciasta ale po upieczeniu polałam delikatnie miodem bo rabarbar był bardzo kwaśny :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-23892371595975743182015-05-25T15:14:06.888+02:002015-05-25T15:14:06.888+02:00To ciasto jest przepyszne! Juz dwa razy robiłam i ...To ciasto jest przepyszne! Juz dwa razy robiłam i napewno nie ostatni, naprawdę polecam zrobic. Zmniejszylam tylko ilość cukru, dałam jedną szkl.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-8468957377877288072015-05-21T18:44:49.597+02:002015-05-21T18:44:49.597+02:00Temperatura pokojowa wtedy łatwiej i szybciej się ...Temperatura pokojowa wtedy łatwiej i szybciej się uciera.Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-86498884241064006912015-05-21T15:49:56.512+02:002015-05-21T15:49:56.512+02:00Margaryna z lodówki czy w temp. pokojowej?Margaryna z lodówki czy w temp. pokojowej?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-14578037014070722022015-05-12T21:53:08.544+02:002015-05-12T21:53:08.544+02:00Tak, ponieważ raz dodajesz do ciasta a drugi raz z...Tak, ponieważ raz dodajesz do ciasta a drugi raz zasypujesz pokrojony rabarbar. :)Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-19655851624323513962015-05-12T18:25:04.234+02:002015-05-12T18:25:04.234+02:00Dwa razy cukier waniliowy?
Dwa razy cukier waniliowy?<br />Dziedzic91@gmail.comhttps://www.blogger.com/profile/06305162507455651269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-47770249355163700272014-05-14T11:23:04.382+02:002014-05-14T11:23:04.382+02:00Bardzo lubię takie ciasta, mniam!
www.brulionspado...Bardzo lubię takie ciasta, mniam!<br />www.brulionspadochroniarza.plAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06412242739939198025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-16884418634601596232014-05-10T17:40:28.441+02:002014-05-10T17:40:28.441+02:00Pycha, pięknie podane, zapraszam do siebie na cias...Pycha, pięknie podane, zapraszam do siebie na ciasto z rabarbarem i truskawkami (,kuchnia lidla,), również pycha :)Gosiahttps://www.blogger.com/profile/11099303093772536000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-67461421539950158862014-05-10T14:15:13.415+02:002014-05-10T14:15:13.415+02:00Pyszne ciacho, świetne te kieliszki :)Pyszne ciacho, świetne te kieliszki :)Takietampichceniehttps://www.blogger.com/profile/05054634276811986081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-23250944865289404682014-05-09T13:38:22.629+02:002014-05-09T13:38:22.629+02:00A ja wczoraj też piekłam ciasto z rabarbarem, ale ...A ja wczoraj też piekłam ciasto z rabarbarem, ale bardziej piaskowe niż ucierane;) Ale Twoje też przepyszne! A kieliszki cudne;) PozdrawiamZ miłości do słodkościhttps://www.blogger.com/profile/06283691318063591935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-9495001800810478292014-05-09T08:54:34.518+02:002014-05-09T08:54:34.518+02:00Bardzo wiosennie się prezentuje!Bardzo wiosennie się prezentuje!Renata Czelny-Kawahttps://www.blogger.com/profile/12235103439294749263noreply@blogger.com