tag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post8327424114884544726..comments2024-03-07T14:10:47.773+01:00Comments on Ala piecze i gotuje: Ryż z jabłkami i polewą ze śmietanyAla piecze i gotujehttp://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comBlogger47125tag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-67074784019286233122023-01-15T14:23:01.015+01:002023-01-15T14:23:01.015+01:00Właśnie siedzi w piekarniku:) wyglada apetycznie, ...Właśnie siedzi w piekarniku:) wyglada apetycznie, a w domu pachnie świętami choc juz połowa stycznia;) moje dzieci ( prawie 4 i 16 mies ) beda zachwycone! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-89347297178170640692020-10-07T13:40:00.046+02:002020-10-07T13:40:00.046+02:00O jaki sos smietankowy chodzi? O jaki sos smietankowy chodzi? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09917054177639962111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-74941571789149172322018-08-30T05:57:34.782+02:002018-08-30T05:57:34.782+02:00Taaak moja też 🌞Taaak moja też 🌞Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06010341803873087802noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-71031709768675007822017-12-21T12:33:09.951+01:002017-12-21T12:33:09.951+01:00Najlepsze po przygotowaniu. Ale na drugi dzień też...Najlepsze po przygotowaniu. Ale na drugi dzień też można zjeść.Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-57961481273659651362017-12-21T11:32:41.749+01:002017-12-21T11:32:41.749+01:00Wygląda super czy to danie jest dobre w kolejnym d...Wygląda super czy to danie jest dobre w kolejnym dniuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-52047639901062344132017-11-14T19:31:18.257+01:002017-11-14T19:31:18.257+01:00Bardzo się cieszę. Co do słodkości to następnym ra...Bardzo się cieszę. Co do słodkości to następnym razem mniej cukru lub kwaśne jabłka. :)Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-2485960014399755472017-11-14T17:43:37.820+01:002017-11-14T17:43:37.820+01:00Ryż bardzo smaczny, ale mój wyszedł zbyt słodki. J...Ryż bardzo smaczny, ale mój wyszedł zbyt słodki. Jabłka były słodkie więc nie miałam dodawać już cukru, no cóż każdy uczy się na swoich błędach, pozdrawiam.Basiahttps://www.blogger.com/profile/09250993579998547447noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-53216090502518169222017-11-13T19:27:46.536+01:002017-11-13T19:27:46.536+01:00Przede wszystkim ryż do risotto jest bardziej klei...Przede wszystkim ryż do risotto jest bardziej kleisty. Ma inną konsystencję no i jest również różnica w smaku. Ja kiedyś ryż z jabłkami zawsze robiłam na zwykłym ale odkąd spróbowałam na tym do risotto to już nie zmieniam. Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-22678806472587919462017-11-13T18:09:24.587+01:002017-11-13T18:09:24.587+01:00Witam, a jaka jest różmica w smaku pomiędzy ryżem ...Witam, a jaka jest różmica w smaku pomiędzy ryżem zwykłym a risotto?Basiahttps://www.blogger.com/profile/09250993579998547447noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-20703200285721951792017-09-30T14:34:23.203+02:002017-09-30T14:34:23.203+02:00Ryz był pyszny.Wszyscy się zażądali. Znów dzisiaj ...Ryz był pyszny.Wszyscy się zażądali. Znów dzisiaj zrobię dla nas na podwieczorek.mary50https://www.blogger.com/profile/18120829237945663769noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-48271873280464793232017-09-22T18:26:55.634+02:002017-09-22T18:26:55.634+02:00Ryz z jablkami w piekarniku za chwilę przychodzą z...Ryz z jablkami w piekarniku za chwilę przychodzą znajomi na lunch.Ryz będzie jednym z dań. Pięknie pachnie.Dziekuje za inspiracje<br />mary50https://www.blogger.com/profile/18120829237945663769noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-12376612985381161222017-09-15T20:52:47.118+02:002017-09-15T20:52:47.118+02:00Bardzo się cieszę, że tak smakuje. :)Bardzo się cieszę, że tak smakuje. :)Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-20422367736882466672017-09-14T23:00:36.663+02:002017-09-14T23:00:36.663+02:00Już 2 razy robiłam ryż z jabłkami z tego przepisu ...Już 2 razy robiłam ryż z jabłkami z tego przepisu jest obłędny polecam!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-52805646073700436222017-09-04T09:36:38.182+02:002017-09-04T09:36:38.182+02:00Tylko wymieszać.Tylko wymieszać.Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-85276577520657065182017-09-03T22:23:36.920+02:002017-09-03T22:23:36.920+02:00Dobry wieczór, czy śmietanę należy tylko wymieszać...Dobry wieczór, czy śmietanę należy tylko wymieszać z cukrami, czy troszkę ubić? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-75255025890635642302016-09-13T21:42:13.844+02:002016-09-13T21:42:13.844+02:00Naczynie 20*15 cm.Naczynie 20*15 cm.Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-43121755989920980212016-09-13T19:29:07.912+02:002016-09-13T19:29:07.912+02:00Nie znam tej śmietany. Ale jeśli jest kwaśna, gęst...Nie znam tej śmietany. Ale jeśli jest kwaśna, gęsta i ci smakuje możesz użyć.Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-81354331545472242182016-09-13T17:17:13.222+02:002016-09-13T17:17:13.222+02:00Czy może być śmietana szczeciniecka? Czy może być śmietana szczeciniecka? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-15725933085922568532016-09-13T17:16:22.695+02:002016-09-13T17:16:22.695+02:00Na jak duże naczynie żaroodporne są te składniki? ...Na jak duże naczynie żaroodporne są te składniki? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-35329235253089613162015-08-29T20:06:59.457+02:002015-08-29T20:06:59.457+02:00Ja daję surowe jabłka i posypuję je cukem i cynamo...Ja daję surowe jabłka i posypuję je cukem i cynamonemema31https://www.blogger.com/profile/12321677176841184335noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-48610443377889918752015-08-03T15:39:45.691+02:002015-08-03T15:39:45.691+02:00Myślę, że można. Ale pamiętaj, że długoziarnisty m...Myślę, że można. Ale pamiętaj, że długoziarnisty musisz ugotować do miękkości na mleku ewentualnie na wodzie. Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-45653661024287457492015-08-03T13:39:52.340+02:002015-08-03T13:39:52.340+02:00A czy mozna ryz dlugoziarnisty?A czy mozna ryz dlugoziarnisty?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-58557118745645738002015-07-09T23:00:40.886+02:002015-07-09T23:00:40.886+02:00Ryż do risotto z Kupca. Można zrobić na obiad lub ...Ryż do risotto z Kupca. Można zrobić na obiad lub kolację.Do kawy bym tego jako deser nie podała. :)Ala piecze i gotujehttps://www.blogger.com/profile/04754793441076817217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-90957949395219736982015-07-09T11:55:06.564+02:002015-07-09T11:55:06.564+02:00Z jakiej firmy kupuje Pani ryż? Chodzi o długoziar...Z jakiej firmy kupuje Pani ryż? Chodzi o długoziarnisty? Jestem poczatkujaca gospodynia. Czy danie to podbiega bardzie pod deser czy moze byc na kolację?kasiahttps://www.blogger.com/profile/15962148370018117343noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4002112098202228101.post-78113515383000649022015-07-02T11:19:04.169+02:002015-07-02T11:19:04.169+02:00Ja robie w tortownicy. Łatwo potem wyciągnąć i pok...Ja robie w tortownicy. Łatwo potem wyciągnąć i pokroić jak torcikAnonymousnoreply@blogger.com