Składniki:
- 1,5 szkl mąki pszennej T500
- 250 ml wody gazowanej
- 250 ml napoju ryżowego Alpro
- 2 jajka
- sól himalajska szczypta
- olej lub masło klarowane do smażenia
- dżem wieloowocowy
- banan
- borówki amerykańskie
Do naczynia wlać napój, wodę wbić jajka, przesiać mąkę i dodać szczyptę soli. Zmiksować mikserem na jednolity płyn i odstawić na co najmniej pół godziny. Po tym czasie wymieszać i smażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości(kilka kropli) oleju lub masła klarownego. Zdjąć lekko przestudzić i posmarować dżemem. Zwinąć w trójkąt oprószyć lekko cukrem pudrem, dodać kilka plasterków banana i borówki amerykańskie.
jak dla mnie mało rumiane! Zdjecia ładne:)
OdpowiedzUsuńBardzo dawno nie smażyłam,moi panowie są chyba wyjątkiem,ale nie przepadają za naleśnikami,a dla mnie samej nie bardzo chce mi się robić.Twoje muszą być apetyczne,choć wolę odsmażone i bardziej zarumienione:)
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem takich naleśników :)
OdpowiedzUsuńTakie naleśniki są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńJakie puszyste! Muszę nauczyć się smażyć naleśniki :(
OdpowiedzUsuńAch znalazłam 😉 Dziękuje za podsunięcie pomysłu. CO prawda, na dzisiaj obiad już mam, ale jutro robię Twoje naleśniki 🙂
OdpowiedzUsuń