Nie wszyscy lubią warstwowe sałatki. Jednak ja lubię a szczególnie za to, że ładnie wyglądają podane w szklanych naczyniach. Najczęściej podaję takie na imprezy ale nie ma problemu żeby podane składniki wymieszać i tak też podać. Do tej sałatki użyłam wyrazistej w smaku kiełbasy bamberskiej Tradycyjne Jadło. Kiełbasa ma w składzie 97% mięsa wieprzowego a także świetnie dobraną mieszankę ziół i przypraw, dzięki temu też sałatka nabrała fajnego smaku i aromatu.
Przygotowanie: Jajka zetrzeć na drobnych oczkach. Kukurydzę odsączyć z nadmiaru zalewy. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Por pokroić w cienkie paseczki. Ser i rzodkiewki zetrzeć na dużych oczkach. Majonez wymieszać z mlekiem. W szklanym naczyniu układać warstwami poszczególne składniki.
Wygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuńAla cudna ta sałatka :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda!
OdpowiedzUsuńWygląda bosko :)
OdpowiedzUsuńLubię warstwowe sałatki i tą z pewnością wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepięknie:) zapisuję do wypróbowania:))
OdpowiedzUsuńAleż obłędnie wygląda, świetna
OdpowiedzUsuńJa bardyo lubię warstwowe sałatki - Twoja wygląda przepięknie!
OdpowiedzUsuńPiękna :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię warstwowe sałatki, bo bardzo ładni wyglądają w szklanych miseczkach. Twoja też pięknie się prezentuje i z pewnością jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńpyszny ,prosty przepis;ja zapraszam na ''sałatkę warstwową z brokułami'' pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2015/08/saatka-brokuowa-warstwowa.html
wygląda bardzo elegancko :) świetna sałatka na przyjęcia :)
OdpowiedzUsuńLubię warstwowe sałatki, zawsze wyglądają super na stole :)
OdpowiedzUsuńA majonez z mlekiem gdzie mam dać?
OdpowiedzUsuńRobisz warstwy w naczyniu tak jak składniki. Najpierw jajka pokrojone potem majonez wymieszany z mlekiem i kolejno. Możesz zmienić warstwy wg siebie.
Usuń