Składniki:
- 1 makrela wędzona
- 3 ogórki konserwowe
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 mała cebula
- 0,5 łyżki miękkiego masła
- 1 płaska łyżka musztardy
- 2-3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Makrelę dokładnie obrać z ości. Rozgnieść widelcem lub zmiksować w blenderze. Dodać cebulę, jajka i ogórki pokrojone w kostkę, masło, musztardę, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć na 2-3 godziny do lodówki by smaki się przegryzły.
bardzo ja lubię ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tą pastę :) U mnie w domu robi się niemal identycznie, jedynie nie dodajemy ogórka.
OdpowiedzUsuńMój mąż takie uwielbia pasty :)
OdpowiedzUsuńPyszna pasta :)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona pasta :)
OdpowiedzUsuńZnam umnie w domu robi się podobnie tylko bez ogórka i masła
OdpowiedzUsuń