Składniki:
- 18 krakersów
- 3 jajka
- 80 g sera salami Mlekoma
- 6 łyżek majonezu
- 1 puszka tuńczyka w oleju śródziemnomorskim
- szczypiorek
- sól
- pieprz biały
Tuńczyka wraz z olejem rozgnieść widelcem. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać 4 łyżki majonezu i wymieszać. Jajka ugotować na twardo. Białka zetrzeć na tarce na drobnych oczkach dodać 3 łyżki majonezu i wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem. Ostrożnie używać soli ponieważ krakersy są słone. Żółtka zetrzeć na drobnych oczkach. Szczypiorek drobno pokroić.
Na płaskim talerzu układać warstwami: 6 krakersów, żółty ser z majonezem, 6 krakersów, rozdrobniony tuńczyk, 6 krakersów, białka z majonezem, starte żółtka i posypać szczypiorkiem.
Sałatkę włożyć na 3-4 godziny do lodówki by smaki się przegryzły i zmiękły krakersy.
wow, rewelacyjnie wygląda i smakuje zapewne równie dobrze
OdpowiedzUsuńWygląda tak apetycznie ,że postanowiłam zrobic :)
OdpowiedzUsuńJest jednak mały problem , mam tuńczyka w sosie własnym
Jak myślisz ? może być , czy będzie dziwnie smakowało ???
Może lepiej wybrac się na spacerek do marketu :) ?
pozdrawiam
Tak, możesz użyć w sosie własnym.
UsuńZrobiona, zjedzona :)
UsuńPycha !!!!
Dziękuję za przepis, podzielę się nim dodając link do Twojego bloga :)
http://magaroart.blogspot.de/2016/11/saatka-z-tunczyka.html
UsuńRewelacja!!!! zarówno jak dobrze wygląda tak samo smakuje!!!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakuje.
UsuńHi there, I found your web site vvia Google at
OdpowiedzUsuńthe same time as searching for a related topic, your site
got here up, it seems good. I've bookmarked it in my google bookmarks.
Hello there, just was aware of your blog via Google, and
located that it is truly informative. I am gonna be careful for brussels.
I'll be gratful if you happen to continue this in future.
Many folks might be benefited out of your writing. Cheers!