Porcelana Bogucice z kolekcji Venezia.
Składniki:
- 300 g masła orzechowego z kawałkami orzeszków
- 60 g masła
- 100 g białej czekolady
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 szkl cukru pudru
- 300 g mlecznej czekolady
- 50 g limonkowej czekolady
- pistacje siekane
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Wszystkie składniki w naczyniu zmiksować do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy. Naczynie przykryć folią spożywczą i włożyć na co najmniej 12 godzin do lodówki.
Po tym czasie wyjąć i uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ponownie włożyć na 2-3 godziny do lodówki.
Mleczną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Obtoczyć kulki z wszystkich stron i układać na foli aluminiowej. Odłożyć w chłodne miejsce by czekolada stężała.
Roztopić limonkową czekoladę w kąpieli wodnej polać cienkimi paskami po pralinkach i posypać pistacjami. Ponownie odkładamy i przechowujemy w chłodnym miejscu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz