Składniki:
- 2 szt herbata miętowa ekspresowa
- 1 l wody
- cukier brązowy w kostkach
- plasterki cytryny
- kostki lodu
- listki mięty
Wodę zagotować ,zalać herbatę miętową i zaparzać około 5 minut pod przykryciem. Letnią herbatę w zależności jak kto lubi słodko, dosłodzić do smaku cukrem brązowym w kostkach. Odłożyć herbatę do schłodzenia. Zimną włożyć na kilka godzin do lodówki najlepiej wieczorem na całą noc. Przed podaniem rozlać do szklanek, wrzucić kilka kostek lodu dodać plasterek cytryny i kilka listków mięty. Zamieszać i gotowe. Pijemy od razu w ciepłe i upalne dni.
sama przyjemność!
OdpowiedzUsuńBlog o życiu & podróżach
Blog o gotowaniu
Alinko, ale fajny sposób na ice tee masz :) muszę wyprobować, bo padam z nóg przez ten upał.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
idealna na taką pogodę:)
OdpowiedzUsuńmuszę sobie taką zrobić
OdpowiedzUsuńAlinko, herbata pierwsza klasa, a jakie piękne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuń