Składniki:
- 3 szt piersi z kurczaka mniejsze
- 50 g fasolka szparagowa zielona
- żurawina Kresto
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- mąka do obtoczenia
- olej do smażenia Rapso
Fasolkę szparagową ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości, wyjąć z wody i ostudzić. Piersi oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić z każdej strony, posolić, popieprzyć a stronę wewnętrzną roladki oprószyć słodką papryką. Ułożyć zielone fasolki i żurawinę suszoną. Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami. Obtoczyć roladki w mące i smażyć na złoto z wszystkich stron na oleju.
smakowite roladki serwujesz
OdpowiedzUsuńDzięki Iza/
Usuńpyszne :) wiesz że robiłam ostatnio takie roladki z indyka i żółtej fasolki :) jeszcze czekają na publikację :)
OdpowiedzUsuńWygladaja slicznie! Zawsze mnie zastanawia jak to ludzie robia ze im takie piekne roladki wychodza!:) Moje zawsze sie jakos rozchodza na boki, nie chca ladnie zwinac itp. itd. Twoje wygladaja przeslicznie apetycznie!:)))
OdpowiedzUsuńDziękuję, u mnie też nie zawsze wszystkie jak malowane, ale pomagam sobie wykałaczkami.
Usuńczęsto przygotowuje roladki z żurawiną ale jeszcze z fasolką szparagową nie próbowałam:) wyglądają pięknie:)
OdpowiedzUsuńDziękuje, teraz jeszcze fasolka jest więc zachęcam do wypróbowania mojego pomysłu.
Usuńnie pomyślałabym nigdy żeby połączyć fasolkę i żurawina, świetny pomysł :) a jak sie łądnie prezentują
OdpowiedzUsuńA jak smakują to się dowiesz jak zrobisz. Zrób bo smakują wyśmienicie.:)
UsuńWyglądają rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńPiekne!
OdpowiedzUsuń