Składniki:
- 0,5 kg arbuza czerwonego
- 2 łyżki soku z limonki
- 10 kostek lodu
- limonka i maliny do dekoracji
- ewentualnie cukier puder do smaku
Wybieramy bardzo dojrzałego arbuza. Wyciągamy wszystkie pestki i kroimy miąższ na mniejsze kawałki. Wkładamy do naczynia z blendera dodajemy sok z limonki,lód i miksujemy. Rozlewamy do kieliszków, dekorujemy plasterkiem limonki, kawałkiem arbuza, maliną i listkami mięty. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu. Jeśli arbuz jest mało słodki możemy dosłodzić cukrem pudrem do smaku.
pycha, bardzo ładnie się też perzentuje
OdpowiedzUsuńelegancko się prezentuje :) przepis mi się bardzo podoba! pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPrzede wszystkim uczta dla oczu, a jak mniemam podniebienie też będzie usatysfakcjonowane:)
OdpowiedzUsuńPiekny kolor:)
OdpowiedzUsuń