Pamiętacie jak dostałam paczuszkę od firmy Emix klik z produktami do przetestowania? Właśnie przyszła pora na test mieszanki do wypieku gofrów. Podeszłam z obawą do tego zadania bo korzystałam już z kilku przepisów z internetu i niektóre okazywały się totalną klapą. Gofry nie nadawały się do zjedzenia. W przypadku mieszanki Emix było inaczej. Do przygotowania ciasta na gofry jako dodatkowy składnik potrzebujemy tylko wodę. Samo zrobienie ciasta było banalnie proste i szybkie. Ponieważ producent zaleca gofrownicę o płytkich wgłębieniach a ja mam głęboką myślałam, że się nie wyjdą. Pierwsze pieczenie nie wyszło ale nie poddałam się. Do mieszanki dodałam pół łyżeczki proszku do pieczenia i już każde następne pieczenie było ok. Ja lubię gofry z cukrem pudrem ale z dżemem, nutellą lub bitą śmietaną też są pyszne.
Składniki:
mieszanka do wypieku gofrów Emix
0,5 l wody
cukier puder, nutella, dżem itp
Przygotowanie: Przygotowujemy według opisu i wskazówek na opakowaniu. Jeśli mamy gofrownicę z głębokimi wgłębieniami dodać 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Po upieczeniu studzić na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Fajne te gofry.Chociaż uważam,że najlepiej wychodzą z profesjonalnej gofrownicy Chorzi o moc profesjonalna ma 1500 W,a domowa 750W głównie chodzi o chrupkość,ale Twoje wyszły bardzo ładne.
A lubisz gofry takie kupione w lodziarni, cukierni ? Zastanawiałaś się z czego oni robią gofry. Ja widziałam jakie mają duże torby z gotowymi mieszankami do wypieku. Ale mi smakują szczególnie latem nad morzem z świeżymi owocami. Tak jak pisałam piekłam domowym sposobem gofry i nadawały się do wyrzucenia totalne gnioty wychodziły.
Zapachniało wakacjami:)gofry kojarzą mi się z latem,morzem,słońcem...pyszne:)
OdpowiedzUsuńOj tak, i gofry z świeżymi owocami.
UsuńNo piękne ! Ja dziś zaliczyłam klapę z goframi :/
OdpowiedzUsuńZ goframi to jest różnie, ja zaliczyłam nie jedną klapę z przepisów. Ale bardzo duże znaczenia ma gofrownica.
UsuńNie wiedziałam, że są takie gotowe mieszanki, a tym bardziej, że wychodzą z nich takie ładne gofry:)
OdpowiedzUsuńJa też nie wiedziałam.:)
UsuńAlu, a skład tej mieszanki możesz podać? Ciekawa jestem co w niej jest.
OdpowiedzUsuńGofry zawsze dobre są :)
OdpowiedzUsuńFajne te gofry.Chociaż uważam,że najlepiej wychodzą z profesjonalnej gofrownicy Chorzi o moc profesjonalna ma 1500 W,a domowa 750W głównie chodzi o chrupkość,ale Twoje wyszły bardzo ładne.
OdpowiedzUsuńTo prawda możemy próbować z nie wiadomo ilu przepisów ale jeśli gofrownica jest słaba nic z tego nie wyjdzie.
Usuńzjadłabym dobrego gofra :) marzy mi się gofrownica :)
OdpowiedzUsuńJeśli się zdecydujesz na kupno pamiętaj że musi być mocna.
UsuńUwielbiam gofry ale nie wyobrażam sobie kupić takiej mieszanki i z niej wykonać gofry.
OdpowiedzUsuńZ pewnością nie smakują tak jak domowe.
A lubisz gofry takie kupione w lodziarni, cukierni ? Zastanawiałaś się z czego oni robią gofry. Ja widziałam jakie mają duże torby z gotowymi mieszankami do wypieku. Ale mi smakują szczególnie latem nad morzem z świeżymi owocami. Tak jak pisałam piekłam domowym sposobem gofry i nadawały się do wyrzucenia totalne gnioty wychodziły.
UsuńJakie cudne te gofry :) Szkoda, że nie mam gofrownicy :(
OdpowiedzUsuńJest rok 2021, przepis na gofry od kwestia......, Pychota
OdpowiedzUsuń