Składniki:
- 9 ziemniaków
- 2 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- przyprawa do ziemniaków - ziemniaczki na medal Kamis
Ziemniaki obrać, ugotować w
osolonej wodzie na półtwardo. Masło rozpuścić dodać 1 łyżeczkę przyprawy
i pokrojony w plasterki czosnek. Naczynie żaroodporne podgrzać w
piekarniku, wyjąć, ułożyć ziemniaki i zalać masłem. Wstawić ponownie do
piekarnika i zapiekać około 45 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu ziemniaki
polewać masłem.
Wszystko można zrobić w zdrowszej wersji ;) A takie ziemniaczki muszą być pyszne.
OdpowiedzUsuńŚwietna podpowiedź. Zawsze to jakaś odmiana. Bardzo apetycznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńświetne:)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuńTakie z chrupiącą skórką...pyszne,lubię takie:)
OdpowiedzUsuńLubie takie alternatywy :) Swietnie wygladaja :)
OdpowiedzUsuńUwielbiamy pieczone ziemniaczki:) Chętnie byśmy je dzisiaj zjadły na obiad. :)
OdpowiedzUsuńSuper te ziemniaczki, uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
na wiosnę mam już dość klasycznych ziemniaków do obiadu a ten przepis jest bardzo smakowity:)
OdpowiedzUsuńpycha! też tak robię
OdpowiedzUsuń