Składniki:
- bułka kanapkowa
- żółty ser w plasterkach
- kiełbasa krakowska z linii Nove -Natura
- pomidory
- 100 ml kremówki
- 100 g żółtego sera (na górę)
- 3 jajka
- 0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem Kamis
- do smaku sól
- do smaku pieprz kolorowy Kamis
- masło
Posmarować masłem z jednej strony każdą kromkę bułki. Położyć po plasterku sera żółtego, kiełbasy i pomidora. Ułożyć bułkę na okrągło w formie do tarty. Do śmietany wbić jaka, dodać przyprawy i zmiksować. Zalać bułki. Na wierzch zetrzeć żółty ser. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i zapiekać około 25 minut.
Pomysłowe i smaczne:)
OdpowiedzUsuńSuper, też mam w planach :)
OdpowiedzUsuńFajnie to wymyśliłaś;))
OdpowiedzUsuńNie dość, że świetny przepis to jeszcze tak pięknie podałaś. Pewnie zniknęła szybko, bo pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jak jest dużo sera! :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysl:) Super sie prezentuje:)
OdpowiedzUsuńświetne danie :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! Wyszło ci super danie :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
czy bułka moze byc czerstwa do tego dania?
OdpowiedzUsuńJa robiłam z świeżej, ale myślę że z poprzedniego dnia też się nadaje.
UsuńWygląda tak, że aż się zaplułam. Zaraz będzie robione :)
OdpowiedzUsuńJaka dokladnie smietane do tego uzyc?
OdpowiedzUsuńKremówka 30%
Usuń