Wszystkie produkty Tupperware znajdziecie tutaj klik.
Możecie również polubić ich na fb klik.
Składniki:
- 400 ml kremówki 30%
- 2 galaretki agrestowe
- 400 ml wody
- 1 galaretka agrestowa
- 350 ml wody
- biszkopty okrągłe
Zagotować 350 ml wody zdjąć z ognia
wsypać galaretkę, wymieszać i ostudzić. Gdy galaretka będzie zimna i
zacznie tężeć wlać do formy i włożyć do lodówki do stężenia. W osobnym
naczyniu zagotować 400 ml wody, zdjąć z ognia wsypać dwie galaretki i
dokładnie wymieszać. Odłożyć do lekkiego stężenia. Zimną kremówkę ubić
na sztywno, miksując wlewać tężejące galaretki. Zmiksować do połączenia
się składników i wylać do formy na galaretkę. Na górze ułożyć okrągłe
biszkopty i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Wyjąć z formy
stroną z biszkoptami na spód, udekorować listkami mięty i czerwoną
porzeczką.
Wygląda bajecznie. Cudny z piekną dekoracja. A smakuje pewnie tak, jak wygląda :)
OdpowiedzUsuńwidzę, że już byłaś po doniczkę :) świetny ten śmietanowiec :)
OdpowiedzUsuńkoleżanka jechała więc mi kupiła :)
UsuńŚwietna jest ta foremka :)
OdpowiedzUsuńTeż ją testowałam i przygotowałam babkę truskawkową na zimno :D
Uroczo wyglądają desery zrobione w tej formie :)
Mam taką formę :-) jest super. Robię w niej galaretki z owocami, z mięsem i warzywami, serniki na zimno :-) Twoje ciacho wygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuńForemka bardzo fajna i praktyczna;))) Ale ciasto robi wrażenie;)))
OdpowiedzUsuńPiękny Ci wyszedł ten deser :)
OdpowiedzUsuńCudny!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na deser:)
OdpowiedzUsuńPrześliczny, delikatny i cudownie przystrojony deser. Idealna letnia propozycja :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda ten sernik i mój kochany agrest <3
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
A co robicie drogie Panie aby później wyciągnąć tą galaretke z pojemnika żeby jej nie uszkodzić?
OdpowiedzUsuń