Składniki:
- 300 g makaronu spaghetti
- 500 g truskawek
- 2-3 łyżki cukru pudru
- szczypta soli
Truskawki umyć i obrać z szypułek.
Zmiksować blenderem i dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Makaron
spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie na pół miękko. Przelać na
sitko i odcedzić, przełożyć do naczynia dodać połowę zmiksowanych
truskawek i wymieszać. Nakładać porcje makaronu na talerz i polać
pozostałym sosem truskawkowym i udekorować kawałkami truskawek.
świetne danie:) o tej porze czeka korzystać z truskawek:D
OdpowiedzUsuńLubię makaron z truskawkami. Podałaś go w wersji artystycznej. Pięknie :)
OdpowiedzUsuńHehe ciekawy pomysł :) Ja zawsze robię ze świderkami i posypuję białym serem :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Bardzo ciekawi mnie jego smak:)))
OdpowiedzUsuńTakie obiady na słodko to ja mogę zajadać! :)
OdpowiedzUsuńnareszcie jest sezon truskawkowy :) nigdy nie mamy ich dosyć. Bardzo pomysłowe i apetyczne danie.
OdpowiedzUsuńPięknie podany:)
OdpowiedzUsuńMakaron z truskawkami hmm fajny pomysł na obiadek :)
OdpowiedzUsuńO proszę! I truskawki na obiad. Super.
OdpowiedzUsuń