Składniki:
- 250 g ravioli z serem
- 300 g pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 2-3 łyżki Majonezu Kieleckiego Omega3
- sól i pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki pokroić w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzać olej dodać
cebulę lekko podsmażyć. Dodać pieczarki i podsmażać od czasu do czasu
mieszając do odparowania płynu. W osolonej wodzie ugotować ravioli
zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ravioli wymieszać z pieczarkami
dodać majonez doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i podać na
ciepło.
Oj, zjadłabym taką miseczkę na kolację. Uwielbiam ravioli:)
OdpowiedzUsuńCiekawie :) Na pewno pysznie.
OdpowiedzUsuńZ braku czasu wymyślamy różne sposoby, żeby obiad byłą smaczny i szybki. Bardzo lubię ravioli :)
OdpowiedzUsuńMniam pyszności Alinko :-) oj zrobiłam się głodna :-)
OdpowiedzUsuńpowiem szczerze, że trochę mnie ździwiła obecność majonezu w takiej klasyce jakim są ravioli, ale jeśli dobre, to tylko moge przyklasnąć ! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
wieki nie jadłam ravioli!
OdpowiedzUsuńFantastycznie wyglądają te ravioli :)
OdpowiedzUsuńja się napatrzyłam , , pewnie świetnie smakowało:)
OdpowiedzUsuń