Składniki:
- 1 puszka kukurydzy
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 ziemniaki
- 1 łyżka suszonej włoszczyzny
- 2 łyżki oleju do smażenia
- bulion warzywny
- przyprawa meksykańska zupa z kukurydzy Kamis
- sól
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zrumienić na rozgrzanym oleju, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, odsączoną kukurydzę i całość podsmażać około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Wlać 1 szklankę bulionu warzywnego, dodać włoszczyznę, łyżeczkę przyprawy i gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Zupę zmiksować blenderem na krem. Jeśli zupa jest za gęsta dolać bulionu warzywnego. Doprawić do smaku.
Podawać na gorąco z chipsami z wędzonego boczku.
Możemy również odłożyć trochę ziaren kukurydzy by podać z kremem.
wygląda zachęcająco do spróbowania, lubię kremy więc na pewno wykorzystam przepis:)
OdpowiedzUsuńFajna,do spróbowania:)
OdpowiedzUsuńMniam, jak ona cudnie wygląda :-) z chęcią bym zjadła, cudne zdjęcia :-)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna taka zupa. Już robiłam z kukurydzą, ale nie dodawałam chipsów z boczku. Następnym razem wypróbuję Twój pomysł, żeby dodać lepszego smaczku :)
OdpowiedzUsuńMniam...ale cudnie wygląda
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie! Pięknie udekorowana ;)
OdpowiedzUsuńfajnie wygląda!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię krem z kukurydzy:) Zwykle robię go z grzankami. Z chipsami jeszcze nie próbowałam. Świetny pomysł.
OdpowiedzUsuńAle pysznie wygląda;)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda ten krem :)
OdpowiedzUsuń