Składniki:
- Ciasto:
- 220 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
- 1 łyżka kakao
- 110 g miękkiego masła
- 95 g cukru
- 5 g cukru waniliowego Ale-raj
- 40 g budyniu czekoladowego bez cukru
- 2 żółtka
- 2 łyżki mleka
- Lukier:
- 3-4 łyżki cukru do polew Diamant
- 2 łyżki mleka
Z odważonej mąki odjąć 1 łyżkę i zastąpić 1 łyżką kakao. Wszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zmiksować na jednolitą i zwartą masę. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wyjąć ciasto, odrywać po kawałku i formować małe rogaliki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12-15 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Ułożyć na metalowej kratce do wystudzenia.
Lukier: cukier utrzeć na gładko z mlekiem.
Zimne rogaliki udekorować lukrem.
Śliczne rogaliki :)
OdpowiedzUsuńurocze te rogaliki, świąteczne i pyszne :)
OdpowiedzUsuńFajne i bardzo smaczne polecam
OdpowiedzUsuńoo, muszą być pyszne. :) Szkoda, że nie ma zdjęcia jak wyglądają w środku rogaliki
OdpowiedzUsuńWyglądają tak pięknie. Tak świątecznie :)
OdpowiedzUsuń