Strony

piątek, 22 kwietnia 2016

Płatki ryżowe z jabłkami i żurawiną

Mam dla was trochę inną wersję ryżu z jabłkami. Tym razem przygotowałam tą zapiekankę z płatków ryżowych błyskawicznych ze sporą ilością jabłek i żurawiny. Powiem wam, że jest to równie pyszne jak ryż z jabłkami. Kto nie wierzy musi koniecznie spróbować. 




Składniki:
Przygotowanie:
Do naczynia żaroodpornego wsypać płatki. Mleko zagotować z cukrami, zalać płatki, przemieszać i pozostawić by "wpiły mleko". Jabłka obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach i podsmażyć razem z żurawiną. Doprawić do smaku cukrem i cynamonem. Gorące jabłka wyłożyć na płatki ryżowe, posypać płatkami migdałowymi. Zapiekać w 180 stopniach około 20 minut.


Inspiracja Smakołyki Asi

2 komentarze:

  1. Pyszota.Wszystko świetnie się komponuje smakowo ;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem pod wrażeniem warstwy wizualnej tego dania :) Kocham płatki ryżowe, szczególnie w deserach, ale przyznam, że jak to zobaczyłam to chwilę zajęło mi znalezienie ich na zdjęciu :D Byłam przekonana, że to zwykłe ciasto, a tu taka niespodzianka. Wygląda mega smacznie, na pewno spróbuję swoich sił!

    OdpowiedzUsuń