.
Składniki:
- 1 puszka cieciorki gotowanej na parze
- 2 pomidory
- 2 ogórki kiszone
- 1 średnia czerwona cebula
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- Do smaku:
- sól himalajska
- pieprz kolorowy
- cukier
- sok z cytryny
Cieciorkę odsączyć na sitku z zalewy. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Z pomidorów wydrążyć gniazda nasienne i również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem z natką pietruszki wymieszać. Doprawić do smaku, wymieszać. Przełożyć do słoiczka lub szczelnie zamykanego pojemnika i włożyć na co najmniej 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem ponownie wymieszać.
Ciekawy pomysł sałatki na letnie gorące dni. A czy koniecznie musi być sól himalajska?
OdpowiedzUsuńPoproszę słoiczek na wynos :))
OdpowiedzUsuń