Składniki:
- okrągłe biszkopty
- 1 kg sera twarogowego chudego Emilki
- 9 łyżek cukru pudru
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 250 ml kremówki
- 100 ml ciepłego mleka
- 4 łyżki żelatyny
- 1 galaretka malinowa
- maliny i jeżyny
Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć biszkoptami.
Do misy z miksera przełożyć ser, dodać esencję waniliową, cukier puder i zmiksować na jednolitą masę. Zimną kremówkę ubić na sztywno. Dodawać porcjami do sera i miksować na najwolniejszych obrotach lub mieszać silikonową łopatką. W ciepłym ale nie gorącym mleku rozmieszać żelatynę. Wlewać powoli do masy serowo śmietanowej i również miksować na wolnych obrotach. Masę wyłożyć na biszkopty, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki.
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odłożyć do lekkiego stężenia.
Na wierzchu ułożyć maliny, jeżyny i zalać tężejącą galaretką. Włożyć na kilka godzin lub na całą noc do lodówki by sernik stężał.
Pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńWspaniale wygląda. Jem oczami to ciasto:)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuńCzy moze byc ser z wiaderka nigdzie nie moge znales tego sera emilki
OdpowiedzUsuńTak, możesz użyć ser z wiaderka.
UsuńDziekuje za odpowiedz na pewno sprobuje bo wyglada apetycznie
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie, dziękuję :)
OdpowiedzUsuń