Składniki:
- 1 szkl mleczka kokosowego
- 0,5 szkl płatków owsianych
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka miodu faceliowego Miody Wileńskich
- około 20 śliwek węgierek
- orzechy nerkowca
Zagotować mleko, wsypać płatki owsiane i mieszając gotować na wolnym ogniu aż będą miękkie. Podgrzać na patelni masło z miodem dodać połówki śliwek i podsmażać do miękkości ale tak by śliwek się nie rozgotować i by zachowały swój kształt. Jeśli śliwki nie "puszczą" za dużo soku podlać odrobiną wody. Do szklanki na dno przełożyć trochę śliwek z sokiem następnie dodać owsiankę i znowu śliwki. Na wierzchu posypać siekanymi nerkowcami.
Z podanych składników wyszły dwie porcje.
Taka owsianka to królewskie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam owsianki:)) takiej wersji jeszcze nie próbowałam, ale wszystko przede mną :)Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń