Składniki:
- 250 g tortellini z grzybami
- 0,5 zielonego ogórka (długi sałatkowy)
- 100 g chudej szynki wieprzowej
- 1 mała puszka kukurydzy (170g)
- około 10 cm białej części pora
- 0,5 czerwonej papryki
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 3-4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Tortellini ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu i ostudzić.
Ogórek obrać ze skórki wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Szynkę pokroić w kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Por pokroić w cienkie półplasterki a paprykę w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Przed podaniem na wierzchu posypać natką pietruszki.
Sałatka ma lepszy smak jeśli zrobimy ją wcześniej i przeleży z 2-3 godziny w lodówce.
Super !
OdpowiedzUsuńZ wielka chęcią bym zjadła
OdpowiedzUsuńA czemu te tortelini takie białe? majonezowe tak bardzo?
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę smacznie, nigdy wcześniej nie jadłam czegoś takiego :)
OdpowiedzUsuń