Krótki przewodnik obsługi urządzenia można zobaczyć pod tym linkiem https://www.youtube.com/watch?v=V4wAUVDd2ZM
Składniki:
- 2 duże jajka
- 200 g ksylitolu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 100 ml oleju
- 250 g jogurtu greckiego
- 300 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- płatki migdałów
- śliwki
- ksylitol zmielony do oprószenia *
Przygotowanie:
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jogurt naturalny wymieszać z olejem. Jajka z ksylitolem i ekstraktem ubić na puszystą masę. Do masy dodawać na przemian mąkę i jogurt z olejem i miksować na wolnych obrotach. Miksujemy do połączenia się składników. Masę przelać do misy multicookera, ułożyć połówki śliwek skórką do dołu i posypać płatkami migdałów. Zamknąć urządzenie ustawić program "cake", czas pieczenia 45 minut w temperaturze 170. Przed wyjęciem ciasta trzeba pamiętać o odparowaniu urządzenia. Upieczone ciasto wyjąć i ostudzić na metalowej kratce.
Zimne oprószyć zmielonym na puder ksylitolem.
Trochę się bałam, że może być problem z wyjęciem ciasta ale ciasto bez problemu dało się wyjąć z misy.
*Ksylitol zmieliłam w młynku do kawy.
Więcej informacji na temat Multicooker Camry CR 6408 tutaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz