Przepisów na naleśniki jest sporo i ja sama już kilka wypróbowałam. Jednak jeśli chodzi o ten przepis uważam, że do tej poro to ten jest najlepszy. Naleśniki te są żółciutkie i ładnie się rumienią. Ale żeby naleśniki nam się dobrze usmażyły niezbędna nam do tego jest patelnia. Dobra patelnia w kuchni to podstawa. Spory wybór patelni do naleśników ale nie tylko znajdziecie na Favi.pl. Uwielbiam tam szukać wyposażenia do kuchni jak i wyposażenia wnętrz. Do czego i was też namawiam.
Składniki:
750 ml mleka
310 g mąki pszennej
3 jajka
75 g roztopionego masła
2 szczypty soli
Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i zmiksować na jednolite i gładkie ciasto. Odstawić na około pół godziny. Po tym czasie smażyć naleśniki na rumiano z dwóch stron. Najlepiej i najłatwiej smaży się na patelni do naleśników.
Przepis bardzo podobny do mojej mamy. Są bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuń