Składniki:
- 1/4 średniej główki białej kapusty
- 0,5 zielonego ogórka
- 5-6 łyżek kukurydzy z puszki
- 1 łyżka siekanego koperku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka gęstej śmietany 18%
- Do smaku:
- cukier
- sól
- ocet siedem ziół
- pieprz
Kapustę poszatkować lekko posolić wymieszać i odstawić by trochę zmiękła. Jeśli młoda kapusta możemy ten punkt pominąć. W tym czasie pokroić na półplasterki ogórek, odsączyć kukurydzę i posiekać koperek. Warzywa razem wymieszać. Dodać majonez, śmietanę i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku.
Jutro ją zrobię
OdpowiedzUsuńSuper, robimy. Świetne przepisy
OdpowiedzUsuńZrobię!
OdpowiedzUsuń