Składniki:
- 5 łyżek drobno pokrojonych podgrzybków marynowanych Nasza Chata
- 6 łyżek drobno pokrojonych ogórków konserwowych bez skórki
- 1 łyżka drobno pokrojonej cebuli
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 łyżeczka chrzanu z słoika
- 1 łyżka płaska musztarda kremska
- 5-6 łyżek majonezu *
- 1-2 łyżki gęstej słodkiej śmietany *
- sól, biały pieprz do smaku
Podgrzybki, ogórki, cebulę, drobno pokrojone jajko, chrzan, musztardę, majonez i śmietanę wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem, wymieszać. Przykryć folią spożywczą i włożyć na 3-4 godziny do lodówki by sos się schłodził a smaki się przegryzły.
*W zależności jak gęsty chcemy sos regulujemy dodaniem majonezu i śmietany.
Świetny sos :) Te podgrzybki muszą zmieniać smak :)
OdpowiedzUsuńWygląda i zapewne smakuje pysznie ;-)
OdpowiedzUsuńSos tatarski super smakuje z podgrzybkami, świetny pzrepis
OdpowiedzUsuńPrzepyszny przepis ! 🙂
OdpowiedzUsuńNajlepsze grzyby suszone https://grzybysuszone-sklep.pl/ http://astiagrzyby.pl/