Porcelana Bogucice z kolekcji Martha Platin.
Składniki:
- 500 g parówek
- 1 puszka pomidorów
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 200 g pieczarek
- 2 cebule
- sól
- pieprz czarny
- pieprz ziołowy
- papryka słodka
- papryka ostra
- 1 łyżeczka suszonych pomidorów
- 2 łyżki masła klarowanego
Parówki pokroić w plasterki. Papryki i cebulę pokroić kostkę. Pieczarki w plasterki.
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć papryki z cebulą. Po chwili dodać pieczarki również chwilę podsmażać do częściowego odparowania płynu. Wlać pomidory z puszki wsypać suszone pomidory i chwilę podgotować. Dodać parówki doprawić do smaku i całość gotować około 10 minut aż sos lekko zgęstnieje.
Pyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuńLubię takie dania <3 proste, szybkie i przepyszne :) i tyłek mi nie rośnie, bo mało żrę ;)
OdpowiedzUsuń