Porcelana Bogucice Edera.
Składniki:
- 2 okrągłe wafle tortowe
- 200 g herbatników blacky
- 100 g rodzynek
- 100 ml rumu
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki mleka w proszku
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 2 łyżki posiekanych orzechów arachidowych
- 5 daktyli
- 2-3 łyżki miodu prawdziwego
- 100 g masła
- 400 g masła orzechowego z kawałkami orzechów
- 80 g masła
- 200 g czekolady mlecznej
- 1 łyżka kremówki
- 1 łyżka płaska masła
Dzień wcześniej rodzynki zalać rumem. Herbatniki zmielić w blenderze dodać rodzynki łącznie z rumem, pokrojone drobno daktyle, orzechy, miód, mleko w proszku, wiórki kokosowe i wymieszać. Wlać ciepłe rozpuszczone masło i ponownie wymieszać. Masę równo rozsmarować na waflu i przykryć drugim waflem lekko naciskając.
Masło orzechowe zmiksować z miękkim masłem na jednolitą masę. Rozsmarować na wierzchu. Odłożyć na noc w zimne miejsce by masy stężały.
Czekoladę, kremówkę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Letnią czekoladę delikatnie rozsmarować na kremie orzechowym. Ponownie odłożyć w zimne miejsce by czekolada stężała.
Przed podaniem pokroić na mniejsze kawałki. Przechowywać w zimnym miejscu.
Świetnie wyglądają. Domowe wafle są najlepsze:)
OdpowiedzUsuńwow, pysznie!
OdpowiedzUsuńGreat post!
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie :)
OdpowiedzUsuńfantastic points altogether, you just won a new reader.
OdpowiedzUsuńWhat may you recommend in regards to your post that you simply made some days in the
past? Any sure?