środa, 7 marca 2018

Leczo z parówek

Wiem sporo osób może mnie skrytykować ze względu na parówki. Nie raz były filmiki co w nich jest ale takie filmiki można nakręcić o wszystkim a wtedy musielibyśmy nic nie jeść. Ja staram się czytać skład i jak już kupuję to w miarę te najlepsze ze sporą ilością "mięsa w mięsie." Co do dania to można je przygotować dosłownie w pół godziny a jest smaczne i pożywne.

Porcelana Bogucice z kolekcji Martha Platin.


Składniki:

  • 500 g parówek
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 200 g pieczarek
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz czarny
  • pieprz ziołowy
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • 1 łyżeczka suszonych pomidorów
  • 2 łyżki masła klarowanego
Przygotowanie:
Parówki pokroić w plasterki. Papryki i cebulę pokroić kostkę. Pieczarki w plasterki.
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć papryki z cebulą. Po chwili dodać pieczarki również chwilę podsmażać do częściowego odparowania płynu. Wlać pomidory z puszki wsypać suszone pomidory i chwilę podgotować. Dodać parówki doprawić do smaku i całość gotować około 10 minut aż sos lekko zgęstnieje.


2 komentarze:

  1. Lubię takie dania <3 proste, szybkie i przepyszne :) i tyłek mi nie rośnie, bo mało żrę ;)

    OdpowiedzUsuń