Składniki:
- 1 brokuł
- 3 łyżki jogurtu naturalnego typ grecki
- 2 łyżki majonezu
- 3-4 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki siekanego koperku
- ser feta
- pestki dyni
- słonecznik łuskany
- sól
- pieprz
Brokuł podzielić na mniejsze różyczki. Ugotować al dente w osolonej wodzie. Zaraz po ugotowaniu brokuł wyjąć i przelać zimną wodą.
Jogurt, majonez, obrany czosnek, koperek zmiksować w blenderze. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Brokuł ułożyć na półmisku polać obficie sosem czosnkowym.
Na wierzchu ułożyć fetę pokrojoną w kostkę oraz posypać podprażonymi na suchej patelni pestkami.
Najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Wygląda ciekawie. trzeba będzie spróbować
OdpowiedzUsuńmiło się czyta
OdpowiedzUsuńWszystko co ma fetę i brokuły jest dla mnie pysznością, więc tej sałatki na pewno też spróbuję :)
OdpowiedzUsuń