Porcelana Bogucice z kolekcji Swietłana .
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- 100 g ryżu basmati biały ale-raj
- 1 pęczek zielonej cebulki
- 2 łyżki bułki tartej
- 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
- sól, pieprz do smaku
- bułka tarta do panierowania
- olej kokosowy nierafinowany do smażenia
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelać na sitku zimną wodą i ostudzić.
Jajka pokroić w kostkę. W naczyniu wymieszać jajka z ryżem,bułką tartą i surowym jajkiem. Dodać pokrojoną zieloną cebulkę i doprawić do smaku. Uformować klopsy obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz