Składniki:
- 800 g karczku
- 1 cebula mniejsza
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka musztardy sarepskiej Kamis
- 1 łyżeczka papryki słodkiej Kamis
- 1/4 łyżeczki papryki ostrej Kamis
- 1 łyżeczka majeranku Kamis
- 0,5 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Kamis
- pieprz kolorowy do smaku Kamis
- mini marchewki z puszki
- kukurydza marynowana kolby
- olej rzepakowy do posmarowania
Mięso zmielić w maszynce do mięsa.
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Do
mięsa dodać jajko, zrumienioną cebulę,bułkę tartą, musztardę i wszystkie
przyprawy. Dokładnie wymieszać. Foremkę o wymiarach 25*10 cm wysmarować
olejem, wyłożyć 1/3 masy mięsnej ułożyć rząd marchewki i kukurydzy
konserwowej. Wyłożyć 1/3 masy mięsnej, rząd marchewki, kukurydzy i
reszta masy mięsnej. Wyrównać powierzchnię posmarować olejem i włożyć do
nagrzanego piekarnika na 170 stopni na około 60 min. Wyjąć i ostudzić.
Bardzo ciekawa ta pieczeń, wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Pieczeń zapisuję-zdecydowanie do zrobienia!
OdpowiedzUsuńAlu ta pieczeń wygląda fantastycznie. Świetny pomysł na taką faszerowaną pieczeń. Super danie :)
OdpowiedzUsuńWygląda imponująco i bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńale smakowita pieczeń :) chętnie spróbujemy
OdpowiedzUsuńprzepadamy za takimi pieczeniami, Twoja wygląda cudownie i na pewno świetnie smakuje :)
OdpowiedzUsuń