Składniki:
- 150 g makaronu orzo medium Melissa Primo Gusto
- 150 g szynki
- 150 zielonego ogórka(po obraniu i bez nasion)
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 płaska łyżka chrzanu tartego
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelać zimną wodą. Szynkę pokroić w średnią kostkę. Ogórek obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wymieszać ryż, szynkę, ogórek, koperek i natkę pietruszki. Dodać majonez, chrzan i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku. Włożyć na godzinę lub dłużej do lodówki by smaki się przegryzły.
Smacznie i apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńBardzo treściwa i pyszna sałatka.
OdpowiedzUsuń