Krótki przewodnik obsługi urządzenia można zobaczyć pod tym linkiem https://www.youtube.com/watch?v=V4wAUVDd2ZM
Składniki:
- 2 duże piersi z kurczaka
- sól, pieprz,
- 1 łyżka masła klarowanego
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 papryka zielona
- 1 puszka pomidorów w kawałkach
- 3 szkl bulionu
- Przyprawy:
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1 łyżeczka przyprawy cygańskiej
- 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
- 0,5 łyżeczki oregano
- 0,5 szkl kremówki
Piersi pokroić w kostkę doprawić solą, pieprzem wymieszać i odłożyć do lodówki. W tym czasie cebulę pokroić w drobną kostkę. Papryki oczyścić z nasion i również pokroić w średniej wielkości kostkę lub paski.
Urządzenie włączyć i ustawić program "Smażenie - Fry". Rozgrzać masło dodać cebulę i lekko zrumienić. Do cebuli dodać piersi i dalej podsmażać pamiętając by od czasu do czasu przemieszać. Dodać papryki i podsmażyć około 2-3 minuty. Wlać bulion dodać wszystkie przyprawy, wymieszać. Naczynie zamknąć ustawiając regulator ciśnienia w pozycji zamkniętej. Wybrać program "Duszenie - Stew" i ustawić czas na 25 minut. Po tym czasie odparować urządzenie i zdjąć pokrywkę. Do kremówki wlać 2 łyżki sosu wymieszać i całość wlać do gulaszu.
Wygląda bardzo apetycznie.Do wypróbowania.
OdpowiedzUsuń