Składniki:
- 1,5 szkl mleka
- 50 ml soku z pomarańczy
- 5 łyżek nasion chia
- 2-3 łyżki syrop z agawy bio
- 1,5 łyżki kakao
- słoik wiśni deserowych
Do mleka wlać sok z pomarańczy, syrop z agawy, wsypać kakao zmiksować a następnie wsypać nasiona chia dokładnie wymieszać i odstawić na około 3-4 godziny by nasiona napęczniały. W tym czasie gdy nasiona pęcznieją należy je 3-4 razy przemieszać. Po tym czasie rozkładamy powstały budyń równomiernie do szklanych naczyń lub szklanek i na wierzch dajemy warstwę wiśni deserowych.
Wygląda pysznie. Będę musiała spróbować!
OdpowiedzUsuńZachęcam, bo jest pyszny.
UsuńSuper przepis !
OdpowiedzUsuńMniam! Wygląda obłędnie! Uwielbiam takie desery! :)
OdpowiedzUsuńSuper opcja na czekoladowy puding !
OdpowiedzUsuń