.

sobota, 8 kwietnia 2017

Jajka w sosie warzywnym

W okresie wielkanocnym jemy dużo jajek i staram się je jakoś urozmaicać. Tym razem zrobiłam w sosie na bazie majonezu i śmietany z warzywami. Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne.



Składniki:
Przygotowanie:
Ogórek obrać ze skórki i wydrążyć gniazda nasienne.
Ogórek i paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Warzywa lekko posolić wymieszać i odłożyć na około pół godziny. Zlać nadmiar płynu ale nie wyciskać z warzyw. Dodać majonez, śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku. Odłożyć na około pół godziny by smaki się przegryzły. Sałatkę wyłożyć na półmisku położyć połówki jajek. Na wierzchu jajek położyć kiełki i półplasterki rzodkiewki.


3 komentarze:

  1. W takim sosie jajek jeszcze nie jadłam. Prezentują się rewelacyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są bardzo dobre. Zachęcam do zrobienia.

      Usuń