Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 7 rzodkiewek
- kawałek czerwonej papryki
- kawałek zielonego ogórka
- 3 łyżki majonezu Folwark
- 1 łyżka śmietany 18% gęstej
- sól
- pieprz
- kiełki brokuła ale-raj
Ogórek obrać ze skórki i wydrążyć gniazda nasienne.
Ogórek i paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Rzodkiewki zetrzeć na tarce. Warzywa lekko posolić wymieszać i odłożyć na około pół godziny. Zlać nadmiar płynu ale nie wyciskać z warzyw. Dodać majonez, śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku. Odłożyć na około pół godziny by smaki się przegryzły. Sałatkę wyłożyć na półmisku położyć połówki jajek. Na wierzchu jajek położyć kiełki i półplasterki rzodkiewki.
W takim sosie jajek jeszcze nie jadłam. Prezentują się rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńSą bardzo dobre. Zachęcam do zrobienia.
Usuńpysznie wyglądają
OdpowiedzUsuń