.

poniedziałek, 11 stycznia 2016

Pasta z makreli

Ta pasta najczęściej gości na moim stole. Szybka i prosta do przygotowania a do tego bardzo smaczna. Szczególnie lubię z kromką razowego chleba lub ze świeżą chrupiącą bułeczką.


Składniki:
  • 1 makrela wędzona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 mała cebula
  • 0,5 łyżki miękkiego masła
  • 1 płaska łyżka musztardy 
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz 
Przygotowanie:
Makrelę dokładnie obrać z ości. Rozgnieść widelcem lub zmiksować w blenderze. Dodać cebulę, jajka i ogórki pokrojone w kostkę, masło, musztardę, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć na 2-3 godziny do lodówki by smaki się przegryzły.



5 komentarzy:

  1. Uwielbiam tą pastę :) U mnie w domu robi się niemal identycznie, jedynie nie dodajemy ogórka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój mąż takie uwielbia pasty :)

    OdpowiedzUsuń