.

poniedziałek, 28 listopada 2016

Gulasz z kiełbasy z warzywami

Jesienią królują na naszych stołach dania rozgrzewające i sycące. Ja często robię różnego rodzaju gulasze i dania jednogarnkowe. Kto lubi takie dania to polecam właśnie ten gulasz.



Składniki:
Przygotowanie:
Marchewkę i pietruszkę pokroić w cienkie półplasterki. Cebulę i czosnek w drobną kostkę. Paprykę i ziemniaki w większą kostkę. Pieczarki pokroić na 4 lub 6 części jak są duże.
Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju kokosowym. Przełożyć na talerz pozostawiając tłuszcz na patelni. 
Na tej samej patelni podsmażyć cebulę po chwili dodać czosnek i chwilkę podsmażać aż cebulka się lekko zrumieni. Dodać marchew, pietruszkę, paprykę, pieczarki i dalej podsmażać około 8-10 minut by wszystkie warzywa ładnie się podsmażyły. Wlać bulion, passatę pomidorową, dodać ketchup, suszone pomidory, paprykę słodką, przyprawę do gulaszu i pod przykryciem gotować do momentu aż ziemniaki i warzywa będą miękkie od czasu do czasu mieszając. Jeśli będzie zbyt mało płynu dolać bulionu.
Doprawić do smaku. Podawać gorące z pieczywem, kaszą gryczaną lub ryżem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz