Składniki:
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 awokado
- sok z cytryny
- 1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich
- sól
- pieprz
- sezam czarny
Wyjąć łyżeczką miąższ z awokado do pojemnika i od razu lekko skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w kostkę jajko, zmiksować na gładką masę wlać olej, doprawić do smaku i wymieszać. Pastę przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku. Przed podaniem dla wzbogacenia orzechowego smaku posypać czarnym sezamem.
Bardzo apetycznie się prezentuje - i pasta i łyżeczka obok do towarzystwa :)
OdpowiedzUsuńCześć. Bardzo fajny artykuł. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWygląda wyśmienicie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i dziękuję
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i bardzo dziękuje
OdpowiedzUsuńAwokado kocham pod każdą postacią. Może być pasta z jajkiem czy guacamole, nawet mus czekoladowy. Zjem nawet pokrojone i posolone awokado na grzance :)
OdpowiedzUsuńPasta z avocado zalicza się do moich chyba ulubionych non stop bym jadła ;)
OdpowiedzUsuń