.

wtorek, 1 marca 2016

Sałatka brokułowa z jajkiem

Znana i przez sporo osób lubiana jednak ze względu na sos czosnkowy ma też swoich przeciwników. Robi się ją na prawdę szybko i nie potrzeba do niej zbyt dużych zdolności kulinarnych. Ja lubię ją jeść "solo" ale sprawdzi się też z wędliną lub mięsem.



Składniki:

Przygotowanie:

Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie al dente lub ugotować na parze. Po ugotowaniu odcedzić na sitku i przelać zimną wodą. Ostudzić. Pomidorki przekroić na pół. Ogórek obrać z skórki i pokroić w półplasterki. Jajka pokroić w ćwiartki. Wszystko przełożyć do miski lekko przemieszać i na wierzchu polać sporą ilości sosu czosnkowego. Można również sałatkę przed podaniem wymieszać ze sosem czosnkowym.






3 komentarze:

  1. Jadłam taką na weselu u kuzyna i nie mogłam znaleźć przepisu, a bardzo nam smakowała. DZIĘKUJĘ

    OdpowiedzUsuń