czwartek, 17 marca 2016

Spaghetti w sosie pomidorowym z groszkiem

Teraz jest spory wybór makaronów i możemy wybierać według kształtu, koloru lub użytej mąki. Dzięki temu też możemy eksperymentować w kuchni przygotowując z nich pyszne dania. Ja zrobiłam kolorowe spaghetti z pysznym pomidorowym sosem z dodatkiem zielonego groszku. Palce lizać.



Składniki:
Przygotowanie:
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle klarowanym. Pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlać przecier pomidorowy i podsmażać do częściowego odparowania płynu. Dodać odsączony z zalewy groszek, przegotować i zdjąć z pieca. Doprawić sos do smaku.
W osolonej wodzie ugotować makaron al dente według czasu podanego na opakowaniu.
Na talerz nałożyć porcję makaronu i obficie polać sosem pomidorowym z groszkiem.


Inspiracja



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz