Składniki:
- Ciasto kruche:
- 1,5 szkl mąki pszennej
- 1 szkl mąki krupczatki
- 200 g zimnego masła
- 2 żółtka
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- brzoskwinie z puszki
- nadzienie czekoladowe Lauretta
- glazura Mirror
Przygotowanie:
Mąki przesiać na stolnicę zrobić kopczyk dodać żółtka, zimne masło i posiekać nożem. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Uformować kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Ciastem wylepić foremki i piec około 20 minut w 180 stopniach. Letnie babeczki wyjąć z foremek i ostudzić na metalowej kratce. Zimne babeczki napełnić nadzieniem czekoladowym posypać pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami i polać bezbarwną glazurą.
Mąki przesiać na stolnicę zrobić kopczyk dodać żółtka, zimne masło i posiekać nożem. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Uformować kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Ciastem wylepić foremki i piec około 20 minut w 180 stopniach. Letnie babeczki wyjąć z foremek i ostudzić na metalowej kratce. Zimne babeczki napełnić nadzieniem czekoladowym posypać pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami i polać bezbarwną glazurą.
Wspaniale wyglądają te babeczki! Jak z ciastkarni :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie! Na pewno spróbuję ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam też do siebie na bloga the-sweetest-kitchen.blogspot.com
Pozdrawiam,
Karolina