poniedziałek, 7 marca 2022

Gofry chrupiące z owocami

 Często pytacie mnie o sprawdzony przepis na gofry. Postanowiłam w końcu go opublikować na blogu choć sama nie wiem czemu tak późno. Ale lepiej późno niż wcale. Co do tego by mieć chrupiące gofry to są trzy ważne punkty. Pierwszy to wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, drugi dobry przepis i trzeci ten najważniejszy to dobra gofrownica. Teraz miałam okazję testować polską gofrownicę DEZAL 301.5 , i jest dużo lepsza od tej starej. Gofry są równomiernie upieczone i co najważniejsze chrupiące. Więc kto chce kupić dobrą gofrownicę to ja szczerze zachęcam do zakupu z firmy DEZAL



Składniki:

  • 300 g mąki pszennej 
  • 75 g cukru pudru
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 0,5 l mleka
  • 100 g rozpuszczonego masła
Przygotowanie:
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Składniki umieścić w naczyniu i zmiksować na jednolitą masę. Gofrownicę nagrzać, wlać odpowiednią ilość ciasta rozprowadzić po całej powierzchni przykryć i piec około 5 minut. Wyjąć, odłożyć na metalową kratkę. Podawać z ulubionymi owocami, bitą śmietaną, dżemem lub cukrem pudrem. Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz